От пресцентъра на Министерството на енергетиката изпратиха уточнения по повод медийни

...
От пресцентъра на Министерството на енергетиката изпратиха уточнения по повод медийни
Коментари Харесай

Енергийното министерство с уточнение за подписания меморандум с IP3 Corporation и Gemcorp Holding

От пресцентъра на Министерството на енергетиката изпратиха разяснения във връзка медийни изявления, свързани с подписания меморандум сред Министерство на енергетиката и акциите IP3 Corporation и Gemcotp Holding LtD.

" Инвестиционен интерес от страна на американската компания IP3 беше деклариран по време на работна вечеря на 15.02.2022 в границите на визитата на българската енергийна делегация във Вашингтон. На срещата участваха министърът на енергетиката Александър Николов, министърът на финансите Асен Василев, посланикът на Съединени американски щати в България н.пр. Херо Мустафа, българският дипломат в Съединени американски щати н.пр. Тихомир Стойчев, господин Мигел Хернандес, както и представители на американския и българския енергиен бизнес ", показват от енергийното министерство.

" Впоследствие, на 11.03.2022 в България дойде съоснователят и шеф на IP3, адмирал Майкъл Хюит. Адмирал Хюит и изпълнителният шеф на Gemcorp, господин Атанас Бостанджиев желаеха среща с министър Николов и министър Василев на която още веднъж беше деклариран капиталовият интерес на двете компании в българската енергетика. В резултат на извършените диалози, Министерство на енергетиката и фирмите IP3 Corporation и Gemcotp Holding LtD подписаха меморандум, който регламентира съдействието сред страните по отношение на планирането и осъществяването на планове за произвеждане на чиста сила, различни и стратегически доставки на газ, сигурност на енергоснабдяването, чиста сила и развиване на нуклеарната енергетика ", се споделя още в прессъобщението.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР